Elokuu 2010 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

BROILERPIIRAKKA

pohja:

2 dl                      vehnäjauhoja

1½ dl                   kaurahiutaleita

1 tl                       leivinjauhetta

¼ tl                      suolaa

1 dl                      juustoraastetta

 ½ dl                    öljyä tai juoksevaa margariinia

n. 1 dl                  vettä tai maitoa

 

täyte:

300 - 400 g        hunajamarinoituja broilersuikaleita

n. 200 g              kypsiä kasviksia tai pakastekasviksia

(½ tl                     rouhittua mustapippuria)

1-2 dl                   juustoraastetta

2                           kananmunaa

2 dl                      maitoa tai kermaa

¼ tl                      suolaa

½ tl                      kuivattua rakuunaa

 

Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla. Ne saavat jäähtyä taikinan tekemisen ajan. 

Mittaa kaikki pohjan kuivat aineet ja juustoraaste kulhoon ja sekoita. Kaada joukkoon öljy ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille. Pilko liha ja kasvikset pieniksi paloiksi - esim. pyöräyttämällä nopeasti monitoimikoneen leikkuuterällä - ja levitä vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele päälle (pippuri ja) juustoraaste.     

Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200 - 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä ja täyte on hyytynyt.

Gluteeniton: Käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenittomia jauhoja ja varmista kaurahiutaleiden puhtaus. Maidoton: Käytä rasvana öljyä. Juustoraasteen voit jättää pois tai korvata kasvipohjaisella juustontyyppisellä valmisteella. Korvaa kerma/maito soija- tai kaurapohjaisella valmisteella.