Heinakuu 2011 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

PERINTEINEN KESÄKEITTO

2 porkkanaa
4 perunaa
1/2 pientä kukkakaalia
1 dl herneitä tai pieniä herneenpalkoja
5 dl vettä
1 tl solaa
suurus:
1 rko vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
mausteeksi: persiljaa ja tilliä

Puhdista ja paloittele kasvikset. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (porkkanakuutiot ja herneet --> perunat --> kukkakaali). Anna keiton kiehua hiljaa, kunnes kaikki ovat puolikypsiä (n. 10 min). Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää suurus keittoon. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Ripottele mausteet pintaan.

NOPEA KESÄKEITTO

1 pss pakastesekavihanneksia
1 pss pakastehjerneitä
6 perunaa
1 litra vettä
(suolaa)
n 3dl maitoa
1½ rkl vehnäjauhoa
persiljaa

pilko perunat pieniksi lohkoiksi,
lisää sekavihannespussi, herneet, suola ja vesi.
Kun ne ovat melkein kypsiä, lisää kylmään maitoon sekoitetut vehnäjauhot. Anna kiehua kypsäksi, lisää hienonnettu persilja