Heinäkuu 2010 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

VANILJAINEN MARJAPIIRAKKA

Pohja:

    1dl sokeria

    2½ dl vehnäjauhoja

    ½ dl kaura- tai ruislesettä

    1 tl leivinjauhetta

    1 muna

    1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä

    1 dl vaniljajogurttia

Väliin:

    noin 3 dl marjoja (pakastettuja tai tuoreita)

Pinnalle:

    3/4 dl sokeria

    1 muna

    2 dl vaniljajogurttia

    1 tul vaniljasokeria

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

4. Ripottele taikinan pinnalle marjat (jos jäisiä, suoraan pakasteesta).

5. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle.

6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.

7. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.