Lokakuu 2011 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

MALTAINEN LANTTULEIPÄ (2 leipää)
resepti Aila Reunaselta

500g    lanttua
2 dl      kaljamaltaita
4 dl    vettä
50 g    hiivaa
2 dl    piimää
1 dl    mämmimaltaita
1 dl    siirappia
0,5 dl    öljyä
2 tl    suolaa
3 dl     ruisjauhoja
n. 13 dl    hiivaleipäjauhoja

Kuori ja raasta lanttua hienoksi noin 1 litra. Laita raaste ja maltaat taikinakulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada maltaiden päälle. Sekoita ja peitä liinalla. Anna hautua noin 1 tunti. Liuota hiiva lämpimään piimään ja lisää seokseen. Lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi tainikinaksi. Osa jauhoista voi olla kokojyväjauhoja. Anna kohota noin puoli tuntia, jaa kahteen voideltuun 1,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa, noin tunnin ajan.

LANTTUMUFFINIT (n. 12 kpl)
resepti Aila Reunaselta

Taikina:
2 dl    naurisraastetta
1 dl    lantturaastetta
2 dl    omenaraastetta
1 dl    omenamehua
1,5 dl    pähkinärouhetta
4 dl     vehnäjauhoja
1 rkl    leivinjauhdetta
2 tl    kanelia
1 tl    inkivääriä
2 tl    vaniljasokeira
2 kpl    munaa
2 dl    sokeria
1 dl    rypsiöljyä
Kuorrutus:
200 g    tuorejuustoa
1,5 dl    tomusokeria
2 tl    vaniljasokeria
Pinnalle:
pähkinärouhetta

Kuori ja raasta nauriit, lanttu ja omena hienoksi. Yhdistä raasteet. Lisää mehu. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Valuta öljy vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Sekoita käännellen munavaahtoon jauho- ja raasteseokset. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Kypsennä 175 asteessa 20 minuuttia.