Maaliskuu 2011 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

 

PERUSKIISSELI, osaneste

5 dl vettä tai mehua

marjoja tai kuivattuja luumuja tai mitä vain

1/2 dl sokeria

suurus:  1/2 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä

 

Keitä marjoja/luumuja/tms vedessä ja sokerissa noin 10 minuuttia.

Jos vesi haihtuu, lisää 1 dl vettä.

Valmista suurus: sekoita perunajauhot veteen.

Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suurus kaataen ja kokoajan sekoittaen.

Kuumenna liedellä varovasti sekoittaen. Kun kiisseli sakenee, nosta heti pois liedeltä.

Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kuorta.

 

PERUSKIISSELI, kokoneste

5 dl marjamehua

2,5 rkl perunajauhoja

2,5 dl marjoja

sokeria tarvittaessa

 

Sekoita kylmä mehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen,

kunnes kiisseli sakenee ja pintaan tulee kuplia. Nosta kattila pois liedeltä.

Lisää marjat valmiiseen kiisseliin. Marjoja ei kannata keittää, ettei C-vitamiini tuhoudu.

Voit kaataa kiisselin jäisten marjojen päälle tarjoiluastiaan tai sekoittaa marjat kuumaan kiisselin joukkoon.

Lisää sokeria tarvittaessa. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kuorta.