Marraskuu 2010 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

KAALIHERKKUJA

 

Vuoden 2010 vihannes on Keräkaali. Seuraavaksi on muutama makoisa ohje keräkaalista.

 

Kaalipaistos

 

 Haudutettu kaali:

-         valkokaalia suikaloituna

-         siirappia

-         kasvisliemikuutio

”munamaito”

-         2 dl turkkilaista jogurttia

-         2 dl tuorejuustoa

-         2 dl ruokakermaa

-         2 munaa

-         pienennettyä persiljaa

-         suolaa

 Haudutetaan. Haudutettu kaali vuokaan. Päälle voi laittaa kukkakaalia ja parsakaalia.

Sekoita munamaidon ainekset. Kaada kaalin päälle ja uuniin.

 

Kaalirieskat

 

1 l perunasosetta

400 g haudutettua, suikaloitua kaalia

3 tl suolaa

1 muna

n. 0,5 dl jauhoja

Sekoita. Laita kokkareita pellille, leivinpaperin päälle. Litistä noin ½cm paksuiseksi. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia.

 

Hernelevite

 

1,5 dl pakasteherneitä survottuna

150 g levitettä

suolaa

Sekoita ainekset keskenään.

 

Kaaliohukaiset

 

Lisää ohukaistaikinaan haudutettua, hienonnettua kaalia. Paista.

 

Marinoitu kaalisalaatti

 

suikaloitua kaalia

suikaloitua porkkanaa

kastike:

-         0,5 dl hunaja-omena viinietikkaa

-         1 dl rypsiöljyä

-         1 rkl hunajaa

-         timjamia

-         rouhittua mustapippuria