Marraskuu 2011 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

SAARISTOLAISLIMPPU

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja

voiteluun siirappivettä

  • lämmitä piimä kädenlämpöiseksi
  • liuota joukkoon siirappi ja hiiva
  • mittaa muut kuiva-aineet ja 5 dl vehnäjauhoa isoon sekoitusastiaan
  • lisää lämmin piimä
  • vaivaa taikina tasaiseksi
  • lisää loput jauhot
  • voitele vuoat (pitkulaisia leipävuokia n. 4 kpl)
  • laita taikinaa n. 1/3 vuoan korkeudesta
  • anna nousta 1 1/2 tuntia
  • paista alimmalla tasolla 1 1/2 tuntia 175 asteessa
  • voitele siirappivedellä ja paista vielä 1/2 tuntia
  • jos leivät tummuvat liikaa, peitä foliolla
  • kumoa leivät liinan alle jäähtymään
  • anna leivän
  •  vetäytyä viileässä n. 2 vrk


LANTTULAATIKKO

2 lanttua
n. 3 dl vettä
suolaa
2 dl ruokakermaa
2 rko korppujauhoja
2 munaa
1-1,5 dl siirappia
suolaa
valkopippuria

* keitä lantut pehmeiksi, soseuta
* sekoita muut aineet lanttusoseeseen ja laita voideltuun vuokaan
* pinnalle korppujauhoja
* paista 175 asteessa noin 2 tuntia