Mokka-banaanikakku 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto ] Broilerpiirakka ] Jouluglögi ] Kaaliherkkuja ] Kahvimuffinsit ] Kanttarellipiirakka ] Kesäkeitto ] Maltainen Lanttuleipä ] Mokkapalat ] [ Mokka-Banaanikakku ] Paahdetut uunikasvikset ] Peruskiisseli ] Porkkanasosekeitto ] Rabarberihyve ] Raparperikerroskiisseli ] Saaristolaislimppu ] Sima ] Suklaaunelma-Kahvijuoma ] Tiramisu ] Yrttireseptejä ] Vaniljainen marjapiirakka ] Vappumunkit ]

MOKKA-BANAANIKAKKU

 

2 (kypsää (400 g))

banaania

100 g

voita

2 dl (vahvaa)

kahvia

2

kananmunaa

2 1/2 dl

sokeria

4 1/2 dl

vehnäjauhoja

1/2 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl

leivinjauhetta

1/2 tl

soodaa

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

kanelia

1 tl

inkivääriä

1/4 tl

neilikkaa

 

 

Kuorrutus

 

3 rkl (n. 50 g)

voita

2 rkl (vahvaa)

kahvia

2 dl (120 g)

tomusokeria

2 rkl

kaakaojauhetta (tummaa)

ripaus

kanelia

1. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhoseosta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi banaanisose. Vältä kuitenkin turhaa sekoittamista.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (1,8 l) rengasvuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

4. Sulata rasva, lisää kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.