Toukokuu 2011 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

RAPARPERIKERROSKIISSELI

Raaka-aineet

4 annosta

  Maitokiisseli:

 

6 dl

maitoa  

 

1 dl

sokeria  

 

3/4 dl

maissitärkkelystä  

 

1 tl

vanilliinisokeria  

 

  raparperikiisseli:  

 

5 dl

vettä  

 

2 1/2 dl

raparperiä palasina  

 

1 dl

sokeria  

 

2 rkl

perunajauhoja (suurukseen)  

 

1/2 dl

vettä (suurukseen)  

 Maitokiisseli: Sekoita kattilassa maito, maissitärkkelys ja sokeri. Nosta kattila liedelle ja kuumenna seosta koko ajan puuhaarukalla pohjaa pitkin sekoittaen, kunnes se kiehuu. Vähennä lämpöä ja keitä kiisseliä 3-4 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää vanilliinisokeri. Annostele kiisseli jälkiruokamaljoihin tai juomalaseihin jäähtymään.

 Raparperikiisseli: Pane raparperit sokerilla maustettuun veteen ja keitä, kunnes ne hajoavat. Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää liemeen suurus yhtäjaksoisesti kaataen ja koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Pane kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Sekoita samalla vähän. Anna jäähtyä ja kaada lopuksi jäähtyneiden maitokiisselikerrosten päälle.