|
|
KANTTARELLIPIIRAKKA (sienien puuttuessa KINKKUPIIRAKKA )
3 dl vehnäjauhoa 100g voita 3/4 dl vettä ------------ 2 rkl sipulisilppua 3 rkl voita
450g kanttarellia/ herkkusieniä (TAI kinkkusuikaletta) 1tl suolaa 1tl sitruunamehua
3 munaa 3 dl kermaa ripaus valkopippuria ja muskottia tilli- ja ruohosipulisilppua
1/2 dl juustoraastetta
Nypi vehnäjauhot, voi ja kylmä vesi taikinaksi. Levitä piirakkavuokaan ja esipaista sitä +200C uunissa 10 minuuttia.
Kuullota sipuli ja voi paistinpannussa.Lisää sienet ja suola sekä tilkka vettä. Keitä kokoon 10 minuuttia kunnes neste haihtuu.Lisää sitruunamehu ja levitä esikypsälle piirakkapohjalle.
Sekoita munat ja kerma, lisää maun mukaan mausteet, yrtit piristävät värinäkin. Kaada piirakan päälle, ripottele vielä juustoraaste. (kevystelijät voivat korvata kerman maidolla, mutta ohje on alunperin syysherkku!) Uunissa +200C 25-30 min.
SIENTEN PUUTTUESSA VOI NE KORVATA KINKULLA, tällöin:
Esipaista pohja kuten edellä, kuullota sipuli (suolan lisäys tarpeeton, ei sitruunaa) ja levitä piirakkapohjalle. Muna-kermaseos kuten edellä, mutta sen voi maustaa ruohosipulilla ja paprikasilpulla, valkopippuriripaus ok. |