Syyskuu 2010 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

KANTTARELLIPIIRAKKA  (sienien puuttuessa KINKKUPIIRAKKA )

 

3 dl vehnäjauhoa

100g voita

3/4 dl vettä

------------

2 rkl sipulisilppua

3 rkl voita

 

450g kanttarellia/ herkkusieniä (TAI kinkkusuikaletta) 1tl suolaa 1tl sitruunamehua

 

3 munaa

3 dl kermaa

ripaus valkopippuria ja muskottia

tilli- ja ruohosipulisilppua

 

1/2 dl juustoraastetta

 

Nypi vehnäjauhot, voi ja kylmä vesi taikinaksi. Levitä piirakkavuokaan ja esipaista sitä +200C uunissa 10 minuuttia.

 

Kuullota sipuli ja voi paistinpannussa.Lisää sienet ja suola sekä tilkka vettä. Keitä kokoon 10 minuuttia kunnes neste haihtuu.Lisää sitruunamehu ja levitä esikypsälle piirakkapohjalle.

 

Sekoita munat ja kerma, lisää maun mukaan mausteet, yrtit piristävät värinäkin.

Kaada piirakan päälle, ripottele vielä juustoraaste.

(kevystelijät voivat korvata kerman maidolla, mutta ohje on alunperin

syysherkku!)

Uunissa +200C  25-30 min.

 

SIENTEN PUUTTUESSA VOI NE KORVATA KINKULLA, tällöin:

 

Esipaista pohja kuten edellä, kuullota sipuli (suolan lisäys tarpeeton, ei

sitruunaa) ja levitä piirakkapohjalle.

Muna-kermaseos kuten edellä, mutta sen voi maustaa ruohosipulilla ja paprikasilpulla, valkopippuriripaus ok.