Tammikuu 2011 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

BROILERJAUHELIHAKEITTO

 Ainekset:

n. 1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

n. 1 tl suolaa

n. 1 l kuorittuja, pilkottuja perunoita

400 g Kariniemen Kananpojan paistijauhelihaa

( tai 2 pkt = 500 g Pirkka broilerin paistijauhelihaa)

1 pussi (200-250 g) keittojuureksia

persiljaa/basilikaa/chiliä/currya

 

Keitä perunanpalat maustetussa vedessä puolikypsiksi.

Nostele lusikalla jauhelihapaketista nokareita kiehuvaan keittoon,

avattu jauhelihapaketti kannattaa käyttää kerralla kokonaan.

Kun keitto uudelleen kiehuu, lisää keittojuurekset ja keitä vielä

n.10 minuuttia. Mausta tarpeen mukaan.

 

Ruokailijoiden mieltymysten mukaan voit vaihdella perunan/ lihan/

kasvisten osuutta, samoin kokeilla eri mausteita. Voit käyttää

pakastejuuresten sijaan tuoreita keittojuureksia ja sipulia, laita ne

tällöin kiehumaan perunoiden kanssa.

Ohjeesta tulee keittoa reilut 2 l, mikä riittää 4 - 6 hengelle.