Tiramisu 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Koti lehti
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto Broilerpiirakka Jouluglögi Kaaliherkkuja Kahvimuffinsit Kanttarellipiirakka Kesäkeitto Maltainen Lanttuleipä Mokkapalat Mokka-Banaanikakku Paahdetut uunikasvikset Peruskiisseli Porkkanasosekeitto Rabarberihyve Raparperikerroskiisseli Saaristolaislimppu Sima Suklaaunelma-Kahvijuoma Tiramisu Yrttireseptejä Vaniljainen marjapiirakka Vappumunkit

Tiramisu

Sokerikakkulevy:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl kylmää vahvaa kahvia
½ dl mantelilikööriä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
400 g Vanilja -kasvirasvatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl mantelilikööriä
Pinnalle: kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (n.33x44cm). Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi.
2. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Leikkaa sokerikakkulevystä kaksi pyöreää irtopohjavuoan kokoista levyä. Nosta toinen levyistä vuokaan. Kostuta kahvi-manteli-likööriseoksella. Kostuta reilusti, käytä puolet kostutusliemestä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu vanilja -kasvirasvatuorejuusto, tomusokeri ja likööri. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä 2/3 täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta lopulla kostutusliemellä. Levitä loppu täyte tasaisesti pinnalle. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja anna kakun vetätyä mieluiten seuraavaan päivään.
5. Koristele kakku sihtaamalla pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.