500 g juuressosetta (punajuuri + porkkana)
1 prk kermaviiliä (eila)
1 dl maitojuomaa (eila)
½ dl juoksevaa Oivariinia (eila)
½ dl siirappia
3 dl juustoraastetta (17%)
6½ dl gluteenittomia jauhoja (esim. tumma jauhoseos, kaura)
1 tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
Sekoita juuressoseen joukkoon kaikki aineet, kuivat aineet keskenään sekoitettuina. Nostele taikinaa nokareina leivinpaperin päälle pellille. Käytä tarvittaessa apuna gluteenittomia jauhoja. Taputtele 8–10 cm rieskoiksi. Paista 225 asteessa n. 17 min tai kunnes ovat kypsiä.
Sienivoi
100 g voita tai Oivariinia huoneenlämpöisenä
2/3 dl kuivattuja suppilovahveroita tehosekoittimella jauhettuna
vajaa 1 tl valkoviinietikkaa.
Sulata 25 g rasvaa pannulla, lisää sienijauho, sekoittele ja jätä jäähtymään. Lisää loppurasvaan kuumennettu seos ja viinietikka, sekoita tasaiseksi. Levitä pötköksi leivinpaperille ja rullaa tasaiseksi. Jäähdytä. Leikkaa pötköstä voinappeja leivälle tai esim. kastikkeiden joukkoon antamaan makua. Säilytä jääkaapissa enintään kaksi viikkoa.