vilja

Broileripiirakka

Broileripiirakka

Pohja:
2 dl glutee­nit­to­mia jauhoja (tumma, vaalea)
1½ dl glutee­nit­to­mia kaura­hiu­ta­leita
1 tl leivin­jau­hetta
¼ tl suolaa
1 dl juus­to­raas­tetta
½ dl öljyä
n. 1 dl vettä

Täyte:
300–400 g huna­ja­ma­ri­noi­tuja broi­le­ri­sui­ka­leita
n. 200 g kasvik­sia (esim. paprika ja sipu­lit raakana, juurek­set kypsen­net­tyinä)
(½ tl rouhit­tua musta­pip­pu­ria)
1–2 dl juus­to­raas­tetta
2 munaa
2 dl laktoo­si­tonta maitoa tai kermaa
¼ tl suolaa
½ tl kuivat­tua rakuu­naa

Kypsennä broi­le­ri­sui­ka­leet pais­tin­pan­nulla. Ne saavat jääh­tyä taiki­nan teke­mi­sen ajan. 
Mittaa kaikki pohjan kuivat aineet ja juus­to­raaste kulhoon ja sekoita. Kaada jouk­koon öljy ja neste. Sekoita nopeasti tasai­seksi taiki­naksi.
Levitä taikina jauho­te­tuin käsin voidel­tuun piirak­ka­vuo­kaan, myös reunoille. Pilko liha ja kasvik­set pieniksi paloiksi
esim. pyöräyt­tä­mällä nopeasti moni­toi­mi­ko­neen leik­kuu­te­rällä — ja levitä vuokaan pohja­tai­ki­nan päälle. Ripottele päälle (pippuri ja) juus­to­raaste.
Sekoita munat, maito ja maus­teet keske­nään ja kaada piira­kan pinnalle. Paista piirak­kaa 200–225 asteessa noin 20 minuut­tia,
kunnes piira­kan pinta ja reunat ovat saaneet väriä ja täyte on hyyty­nyt.