Pohja:
2 dl gluteenittomia jauhoja (tumma, vaalea)
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl öljyä
n. 1 dl vettä
Täyte:
300–400 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
n. 200 g kasviksia (esim. paprika ja sipulit raakana, juurekset kypsennettyinä)
(½ tl rouhittua mustapippuria)
1–2 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl laktoositonta maitoa tai kermaa
¼ tl suolaa
½ tl kuivattua rakuunaa
Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla. Ne saavat jäähtyä taikinan tekemisen ajan.
Mittaa kaikki pohjan kuivat aineet ja juustoraaste kulhoon ja sekoita. Kaada joukkoon öljy ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina jauhotetuin käsin voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille. Pilko liha ja kasvikset pieniksi paloiksi
esim. pyöräyttämällä nopeasti monitoimikoneen leikkuuterällä — ja levitä vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele päälle (pippuri ja) juustoraaste.
Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200–225 asteessa noin 20 minuuttia,
kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä ja täyte on hyytynyt.