vilja

Uunissa haudutettu rusakonpaisti

2 rusa­kon luul­lista taka­koi­pea (yht. n. 1 kg)
3 tl suolaa
3 pork­ka­naa isoh­koina paloina
½ ‑1 sipu­lia lohkoina
2 laake­rin­leh­teä
6 kok. musta­pip­pu­ria
5 kata­jan­mar­jaa
¼ tl rakuu­naa
vettä

Laita koivet kannel­li­seen uuni­vuo­kaan, ripot­tele suolaa lihoille. Lisää vettä n. 1/3 vuoan tila­vuu­desta sekä muut ainek­set. Laita uuni lämpe­ne­mään n. 240 astee­seen ja vuoka uuniin. Kun lämpö­tila on saavu­tettu, säädä lämmöksi 125 astetta (tasa­läm­möllä). Anna kypsyä 4–5 tuntia. Lihat irtoa­vat hyvin luista, voit halu­tes­sasi leikata ne vielä tarjolle poik­ki­syin.