vilja

Kahvimuffinsit (noin 20 kpl)

125 g             voita
2 dl                soke­ria
2                    munaa
2 dl                vehnä­jau­hoja
1 tl                 leivin­jau­hetta
½ dl               vahvaa kahvia

Vatkaa rasva ja sokeri vaah­doksi, lisää munat yksi­tel­len, vatkaa hyvin.
Sekoita jauhot ja leivin­jauhe keske­nään.
Sekoita vaah­toon vuoro­tel­len kylmää kahvia ja jauho­seosta.
Nostele vuokiin niin, että 1/3 vuoasta jää tyhjäksi.
Kypsennä 225 asteessa noin 10–15 minuut­tia.

Anna jääh­tyä hyvin.

Kuorrute:
n. 1½ dl         tomuso­ke­ria
n. 1 rkl           vahvaa kahvia

Sekoita tomuso­keri ja kahvia vähi­tel­len niin, että muodos­tuu paksu sitkeä kuor­ru­tus.
Kuorruta ja anna kuor­ru­tuk­sen kovet­tua.