2 (400 g) kypsää banaania
100 g voita
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl (tummaa) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
¼ tl neilikkaa
Kuorrutus:
3 rkl (n. 50 g) voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 dl (120 g) tomusokeria
2 rkl (tummaa) kaakaojauhetta
ripaus kanelia
- Soseuta banaanit haarukalla. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
Lisää jauhoseosta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi banaanisose. Vältä kuitenkin turhaa sekoittamista.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (1,8 l) rengasvuokaan.
Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
- Sulata rasva, lisää kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.