vilja

Mokka-banaanikakku

2 (400 g) kypsää banaa­nia
100 g voita
2 dl vahvaa kahvia
2 kanan­mu­naa
2 ½ dl soke­ria
4 ½ dl vehnä­jau­hoja
½ dl (tummaa) kaakao­jau­hetta
2 tl leivin­jau­hetta
½ tl soodaa
2 tl vanil­lii­ni­so­ke­ria
2 tl kane­lia
1 tl inki­vää­riä
¼ tl neilik­kaa
Kuorrutus:
3 rkl (n. 50 g) voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 dl (120 g) tomuso­ke­ria
2 rkl (tummaa) kaakao­jau­hetta
ripaus kane­lia

  1. Soseuta banaa­nit haaru­kalla. Sulata rasva ja lisää jouk­koon kahvi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakao­jauhe, leivin­jauhe, sooda ja maus­teet.
    Lisää jauho­seosta ja rasva-kahviseosta vuoro­tel­len muna-sokerivaahtoon.
    Lisää lopuksi banaa­ni­sose. Vältä kuiten­kin turhaa sekoit­ta­mista.
  3. Kaada taikina voidel­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun (1,8 l) rengas­vuo­kaan.
    Kypsennä 175 asteessa uunin alim­malla tasolla noin 50 minuut­tia.
  4. Sulata rasva, lisää kahvi, tomuso­keri, kaakao­jauhe ja kaneli. Sekoita tasai­seksi.
    Valuta kuor­ru­tusta jääh­ty­neen kakun päälle. Kakku säilyy mehe­vänä useita päiviä.