PERUSKIISSELI, osaneste:
5 dl vettä tai mehua
marjoja tai kuivattuja luumuja tai mitä vain
1/2 dl sokeria
Suurus:
1/2 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä
Keitä marjoja/luumuja/tms. vedessä ja sokerissa noin 10 minuuttia. Jos vesi haihtuu, lisää 1 dl vettä. Valmista suurus: sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suurus kaataen ja koko ajan sekoittaen. Kuumenna liedellä varovasti sekoittaen. Kun kiisseli sakenee, nosta heti pois liedeltä. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kuorta.
PERUSKIISSELI, kokoneste:
5 dl marjamehua
2,5 rkl perunajauhoja
2,5 dl marjoja
sokeria tarvittaessa
Sekoita kylmä mehu ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pintaan tulee kuplia. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää marjat valmiiseen kiisseliin. Marjoja ei kannata keittää, ettei C‑vitamiini tuhoudu. Voit kaataa kiisselin jäisten marjojen päälle tarjoiluastiaan tai sekoittaa marjat kuumaan kiisselin joukkoon. Lisää sokeria tarvittaessa. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kuorta.