vilja

Raparperihyve

4–5 rapar­pe­rin vartta
½ dl farii­ni­so­ke­ria
75 g voita
2 dl kaura­hiu­ta­leita
1 dl soke­ria
1 rkl vehnä­jau­hoja

Varret pestään ja paloi­tel­laan (ei vält­tä­mättä tarvitse kuoria).
Laitetaan muka­vaan vuokaan, farii­ni­so­keri sekoi­te­taan jouk­koon.
Voi sula­te­taan pais­tin­pan­nussa, sekoi­te­taan muut sekaan (vehnä­jau­hot sitoo kivasti, jotkut jättää sen pois).
Seos kaade­taan vuokaan rapar­pe­rien ja farii­ni­so­ke­rin päälle. Uuni +180 astetta noin 30min, pinta hieman rusket­tuu ja mehu alkaa irrota.
Tarjotaan vanil­ja­jää­te­lön kanssa. — Aina on vuoka kerralla tyhjen­ty­nyt 🙂