vilja

Raparperikerroskiisseli (4 annosta)

Maitokiisseli:
6 dl maitoa
1 dl soke­ria
¾ dl mais­si­tärk­ke­lystä
1 tl vanil­lii­ni­so­ke­ria

Sekoita katti­lassa maito, mais­si­tärk­ke­lys ja sokeri. Nosta kattila liedelle ja kuumenna seosta koko ajan puuhaa­ru­kalla pohjaa pitkin sekoit­taen, kunnes se kiehuu. Vähennä lämpöä ja keitä kiis­se­liä 3–4 minuut­tia. Nosta kattila liedeltä ja lisää vanil­lii­ni­so­keri. Annostele kiis­seli jälki­ruo­ka­mal­joi­hin tai juoma­la­sei­hin jääh­ty­mään.

Raparperikiisseli:
5 dl vettä
2 ½ dl rapar­pe­ria pala­sina
1 dl soke­ria
2 rkl peru­na­jau­hoja (suuruk­seen)
½ dl vettä (suuruk­seen)

Pane rapar­pe­rit soke­rilla maus­tet­tuun veteen ja keitä, kunnes ne hajoa­vat. Sekoita peru­na­jau­hot veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää liemeen suurus yhtä­jak­soi­sesti kaataen ja koko ajan puuhaa­ru­kalla sekoit­taen. Pane kattila takai­sin liedelle ja anna kiehah­taa. Sekoita samalla vähän. Anna jääh­tyä ja kaada lopuksi jääh­ty­nei­den maito­kiis­se­li­ker­ros­ten päälle.