vilja

Tiramisu

Sokerikakkulevy:
4 munaa
2 dl soke­ria
1 dl vehnä­jau­hoja
1 dl peru­na­jau­hoja
1 tl leivin­jau­hetta

Kostutus:
½ dl kylmää vahvaa kahvia
½ dl mante­li­li­köö­riä

Täyte:
2 dl kuohu­ker­maa
400 g Vanilja ‑kasvi­ras­va­tuo­re­juus­toa
2 dl tomuso­ke­ria
1 rkl mante­li­li­köö­riä

Pinnalle kaakao­jau­hetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaah­doksi. Yhdistä kuivat aineet keske­nään ja sekoita siivi­län läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivin­pa­pe­rin päälle uuni­pan­nulle (n.33x44 cm). Paista uunin keski­ta­solla noin 8 minuut­tia. Kumoa levy soke­roi­dulle leivin­pa­pe­rille ja irrota pohja­pa­peri.
  2. Leikkaa leivin­pa­pe­rista irto­poh­ja­vuoan (halkai­sija 24 cm) kokoi­nen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
    Leikkaa soke­ri­kak­ku­le­vystä kaksi pyöreää irto­poh­ja­vuoan kokoista levyä. Nosta toinen levyistä
    vuokaan. Kostuta kahvi-manteli-likööriseoksella. Kostuta reilusti, käytä puolet kostu­tus­lie­mestä.
  3. Vatkaa kerma vaah­doksi, lisää notkis­tettu vanilja ‑kasvi­ras­va­tuo­re­juusto, tomuso­keri ja likööri.
    Sekoita tasai­seksi.
  4. Levitä 2/3 täyt­teestä kostu­te­tulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta lopulla kostu­tus­lie­mellä. Levitä loppu täyte tasai­sesti pinnalle. Peitä vuoka esim. alumii­ni­fo­liolla ja anna kakun vetäy­tyä mielui­ten seuraa­vaan päivään.
  5. Koristele kakku sihtaa­malla pinnalle runsaasti kaakao­jau­hetta.