Sokerikakkulevy:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl kylmää vahvaa kahvia
½ dl mantelilikööriä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
400 g Vanilja ‑kasvirasvatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl mantelilikööriä
Pinnalle kaakaojauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (n.33x44 cm). Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
Leikkaa sokerikakkulevystä kaksi pyöreää irtopohjavuoan kokoista levyä. Nosta toinen levyistä
vuokaan. Kostuta kahvi-manteli-likööriseoksella. Kostuta reilusti, käytä puolet kostutusliemestä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu vanilja ‑kasvirasvatuorejuusto, tomusokeri ja likööri.
Sekoita tasaiseksi.
- Levitä 2/3 täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta lopulla kostutusliemellä. Levitä loppu täyte tasaisesti pinnalle. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja anna kakun vetäytyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Koristele kakku sihtaamalla pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.