vilja

Vaniljainen marjapiirakka

Pohja:
1 dl soke­ria
2½ dl vehnä­jau­hoja
½ dl kaura- tai ruis­le­settä
1 tl leivin­jau­hetta
1 kanan­muna
1 dl sula­tet­tua tai juok­se­vaa marga­rii­nia tai öljyä
1 dl vanil­ja­jo­gurt­tia

Väliin:
noin 3 dl marjoja (pakas­tet­tuja tai tuoreita)
Pinnalle:
3/4 dl soke­ria
1 muna
2 dl vanil­ja­jo­gurt­tia
1 tl vanil­ja­so­ke­ria

  1. Sekoita kuivat aineet keske­nään kulhossa.
  2. Lisää jouk­koon muna, haalea rasva­sula ja vanil­ja­jo­gurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoit­tu­vat.
  3. Levitä taikina voidel­tuun piirak­ka­vuo­kaan.
  4. Ripottele taiki­nan pinnalle marjat (jos jäisiä, suoraan pakas­teesta).
  5. Sekoita sokeri, muna, vanil­ja­jo­gurtti ja vanil­ja­so­keri keske­nään ja kaada ohuena nauhana marjo­jen
    päälle.
  6. Paista 200 asteessa uunin alim­malla riti­lä­ta­solla 30–35 minuut­tia.
  7. Anna piira­kan vetäy­tyä hetki ennen tarjoi­lua.