n. 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 1 tl suolaa
n. 1 l kuorittuja, pilkottuja perunoita
400 g Kariniemen Kananpojan paistijauhelihaa
( tai 2 pkt = 500 g Pirkka broilerin paistijauhelihaa)
1 pussi (200–250 g) keittojuureksia
persiljaa/basilikaa/chiliä/currya
Keitä perunanpalat maustetussa vedessä puolikypsiksi. Nostele lusikalla jauhelihapaketista nokareita kiehuvaan keittoon, avattu jauhelihapaketti kannattaa käyttää kerralla kokonaan. Kun keitto uudelleen kiehuu, lisää keittojuurekset ja keitä vielä n.10 minuuttia. Mausta tarpeen mukaan.
Ruokailijoiden mieltymysten mukaan voit vaihdella perunan/ lihan/ kasvisten osuutta, samoin kokeilla eri mausteita. Voit käyttää pakastejuuresten sijaan tuoreita keittojuureksia ja sipulia, laita ne tällöin kiehumaan perunoiden kanssa. Ohjeesta tulee keittoa reilut 2 l, mikä riittää 4 — 6 hengelle.