vilja

Broilerijauhelihakeitto

n. 1 l vettä 
1 kasvis­lie­mi­kuu­tio
n. 1 tl suolaa
n. 1 l kuorit­tuja, pilkot­tuja peru­noita
400 g Kariniemen Kananpojan pais­ti­jau­he­li­haa
( tai 2 pkt = 500 g Pirkka broi­le­rin pais­ti­jau­he­li­haa)
1 pussi (200–250 g) keit­to­juu­rek­sia 
persiljaa/basilikaa/chiliä/currya

Keitä peru­nan­pa­lat maus­te­tussa vedessä puoli­kyp­siksi. Nostele lusi­kalla jauhe­li­ha­pa­ke­tista noka­reita kiehu­vaan keit­toon,  avattu jauhe­li­ha­pa­ketti kannat­taa käyt­tää kerralla koko­naan.  Kun keitto uudel­leen kiehuu, lisää keit­to­juu­rek­set ja keitä vielä  n.10 minuut­tia. Mausta tarpeen mukaan.

Ruokailijoiden miel­ty­mys­ten mukaan voit vaih­della perunan/ lihan/ kasvis­ten osuutta, samoin kokeilla eri maus­teita. Voit käyt­tää  pakas­te­juu­res­ten sijaan tuoreita keit­to­juu­rek­sia ja sipu­lia, laita ne tällöin kiehu­maan peru­noi­den kanssa. Ohjeesta tulee keit­toa reilut 2 l, mikä riit­tää 4 — 6 hengelle.