Huhtikuu 2010 

Kotisivu
Ylös
Arvot
Historiikki
Johtokunta
Jäsenyys
Kuukauden reseptit
Yhteystiedot

 

Broilerjauhelihakeitto ] Broilerpiirakka ] Jouluglögi ] Kaaliherkkuja ] Kahvimuffinsit ] Kanttarellipiirakka ] Kesäkeitto ] Maltainen Lanttuleipä ] Mokkapalat ] Mokka-Banaanikakku ] Paahdetut uunikasvikset ] Peruskiisseli ] Porkkanasosekeitto ] Rabarberihyve ] Raparperikerroskiisseli ] Saaristolaislimppu ] Sima ] Suklaaunelma-Kahvijuoma ] Tiramisu ] Yrttireseptejä ] Vaniljainen marjapiirakka ] [ Vappumunkit ]

MAKOISAT VAPPUMUNKIT

5dl maitoa

50g hiivaa

(2kpl kananmunia)

1,5dl hienoasokeria

1tl suolaa

150g voita tai margariinia

13-14dl vehnäjauhoja

Keittämiseen :rypsiöljyä.

Pinnalle :hienoasokeria.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi liuota hiiva joukkoon, sekä muut aineet viimeisenä pehmeä rasva. Alusta taikina hyvin.Kohota kaksinkertaiseksi.Leivo taikina pieniksi pulliksi tai rinkilöiksi.Laita kohoamaan jauhotetulle alustalle tai leivinpaperin päälle peitä ne liinalla.Laita öljy lämpenemään paksupohjaiseen kattilaan tai pataan.Sopiva paistolämpötila on n.180 astetta.Öljy on liian kuumaa jos siitä nousee höyry.Laita munkit kypsymään öljyyn kohonnut puoli alaspäin, käännetään kun alapuoli on saanut kauniin värin.Paistoaika n.4min.(Pulliksi leivotut munkit voi kypsymään laitettaessa tehdä rinkilöiksi painamalla pullan keskelle sormella reijän ja pyöritellä sitä vähän suuremmaksi ).Nosta kypsät munkit valumaan talouspaperin päälle Sokeroi lämpimänä.       

Maukkaita munkkihetkiä!   

HUOM. varaa lähelle pataan sopiva kansi, jonka saat päälle, jos öljy kuumenee liikaa ja rupeaa palamaan. Vettä ei saa käyttää sammutukseen.